آموزش کاشت انار در گلدان؛ نحوه کاشت و شرایط نگهداری

به گزارش مجله وبلاگ فروش، خبرنگاران | سرویس گیاهان و حیوانات - شاید باورتان نشود که کاشت انار در گلدان یکی از ساده ترین و بهترین گزینه های کاشت یک درخت میوه در گلدان است و می تواند تجربه ای متفاوت و هیجان انگیز برای علاقه مندان به گل و گیاه رقم بزند. با کاشت انار در گلدان می توانید از میوه های خوشمزه و خواص انار ارگانیک دست پروده خودتان بهره مند شوید و همزمان یک گلدان تزئینی زیبا و طبیعی در خانه داشته باشید. در ادامه با راهنمای کاشت انار در گلدان و شرایط نگهداری از آن آشنا شوید.

آموزش کاشت انار در گلدان؛ نحوه کاشت و شرایط نگهداری

نحوه کاشت انار در گلدان

برای کاشت انار می توانید به وسیله بذر یا به وسیله کاشت قلمه اقدام کنید. البته دانه های انار هر چند خیلی راحت و سریع جوانه می زنند، اما سه سال طول می کشد تا درخت شما عظیم شده و به میوه دهی برسد و البته ممکن است دقیقا مشابه اناری نباشد که از آن بذر گرفته اید! اما با کاشت قلمه، می توانید سریع تر صاحب یک درخت انار گلدانی شوید. این شما هستید که تصمیم می گیرید کدام روش را انتخاب کنید. مراحل کاشت درخت انار در گلدان به توضیح زیر است:

1- تهیه بذر

برای تهیه بذر انار، یک انار سالم و رسیده را انتخاب کنید و با یاری دست عظیم ترین و رسیده ترین دانه های انار را از آن جدا کنید. سپس، قسمت غلاف گوشتی چسبیده به بذر را به دقت جدا کنید و مراقب باشید آسیبی به هسته نرسد و هسته هایی که از غلاف جدا شده اند را با آب ولرم بشویید.

2- آماده کردن بستر کاشت

هسته های آماده شده را در بستری از خاک نرم با زهکشی خوب قرار دهید و روی آن را با یک لایه 1/5 سانتیمتری خاک بپوشانید. ترکیبی از خاک پیت ماس با ماسه یا خاکبرگ و ماسه بهترین بستر کاشت برای جوانه زدن دانه های انار است. سپس گیاه را به طور کامل آبیاری کنید به طوری که آب از زهکش کف گلدان خارج گردد و آن را در محلی گرم (دمای 20 تا 30 درجه سانتیگراد) با دریافت نور کافی خورشید قرار دهید.

بهترین مکان برای قرار دادن سینی نشا یا گلدان انار در آپارتمان؛ بالکن یا پنجره های نورگیر جنوبی و شرقی است. در صورت شرایط مساعد محیطی، بعد از گذشت 30 تا 40 روز شاهد رویش اولین جوانه های انار خواهید بود.

هشدار: از قرار دادن گلدان انار در محلی سایه یا مکانی با دریافت نور شدید خورشید خودداری کنید.

3- انتقال به گلدان اصلی و مراقبت از گیاه

بعد از گذشت چند ماه و چند برگی شدن جوانه ها، گیاهچه های جوان را به گلدان اصلی انتقال دهید. هر چند درخت انار در محیط باز تا حدود 9 متر رشد می نماید و ریشه های عمیقی دارد، اما شما می توانید با انتخاب ارقام پاکوتاه انار، انار مینیاتوری و یا با هرس کردن منظم درخت، آن را به راحتی در گلدان پرورش دهید؛ بنابراین در اولین مرحله انتقال جوانه ها به گلدان اصلی، یک گلدان متوسط را انتخاب کنید و سپس هر سال با عظیم تر شدن گیاه، سایز گلدان را تغییر دهید.

درخت انار در سال پنجم رشد به بار می نشیند. برای برداشت انار صبر کنید تا انار ها کاملا قرمز و رسیده شوند و سپس آن ها را بچینید.

شرایط نگهداری

آبیاری

نهال جوان انار برای رشد کافی احتیاج به آبیاری نسبتا زیادی دارد و بهتر است خاک گلدان همیشه مرطوب و نه خیس و غرقابی باشد. از جمع شدن آب در زیر گلدانی خودداری کنید، زیرا باعث پوسیدگی ریشه خواهد شد. البته درخت انار با عظیم تر شدن مقاوم تر شده و به آبیاری کمتری احتیاج دارد، ولی در فصول گرم تابستان ممکن است احتیاج به آبیاری دو بار در روز نیز داشته باشد.

خاک

درخت انار به نوع خاک چندان حساس نیست و می تواند در هر نوع خاکی رشد کند. مهمترین نکته برای انتخاب خاک برای کاشت انار در گلدان، تخلخل مناسب خاک و حاصلخیز بودن آن است. همچنین از وجود زهکش مناسب در کف گلدان مطمئن باشید.

نکته: خاک انار باید کمی قلیایی باشد، از آنجایی که بیشتر بستر های کشت پ.هاش خنثی دارند، توصیه می کنیم برای اصلاح اسیدیته خاک، مقدار کمی پودر آهک یا سنگ آهک به خاک گلدان اضافه و با آن مخلوط کنید.

نور

درخت انار برای رشد ایده آل به نور خوب احتیاج دارد. اگر این گیاه را در داخل خانه رشد می دهید، فراهم کردن نور و لامپ های فلورسنت می تواند به شکوفا شدن و رشد گیاه تان یاری کند.

کوددهی

کوددهی منظم و ماهی یک بار در طول فصل رشد به رشد سریع تر و بهتر درخت انار یاری می نماید. شما می توانید از کود مایع موجود در بازار برای کوددهی درخت بهره ببرید فقط قبل از مصرف مطابق دستور، آن را رقیق کنید.

هرس

درخت انار به ویژه در سال های اول رشد احتیاج به هرس دارد و بایستی ساقه ها وشاخه های اضافی از آن جدا گردد تا انرژی کافی برای ادامه رشد برای گیاه فراهم گردد. حدف شاخساره های مرده و شاخه هایی که از بن درخت می رویند، در هرس گیاه باید به آن توجه گردد. در مدت 3 سال اول رشد گیاه، به آرامی تمام زیر شاخه ها را هرس کنید تا رشد شاخه های جدید را در اطراف گیاه تان تقویت کنید.

آفت و بیماری ها

غیر از شته که کنترل آن به روش مکانیکی امکانپذیر است، درخت انار در شرایط گلدانی، آفت خاصی ندارد و شما می توانید با خیال راحت به پرورش و کاشت انار در گلدان اقدام کنید.

سخن پایانی

همانطور که گفتیم کاشت انار در گلدان بسیار راحت است و زمانی که گیاه عظیم شد به نگهداری خاصی نیز احتیاج ندارد. اگر تمایل دارید زودتر درخت انار داشته باشید می توانید به جای کاشت بذر، قلمه های جوان انار را در گلدان بکارید و مراقبت های لازم را انجام دهید. پیشنهاد می کنیم اگر علاقه مند به کاشت سایر میوه ها و سبزیجات در گلدان و محیط آپارتمان هستید، حتما سری به مجموعه مطالب کاشت در گلدان سایت خبرنگاران بزنید.

آژانس مسافرتی: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

sale-blog.ir: مجله وبلاگ فروش | ارائه نرم افزارهای مدیریت وبسایت

منبع: setare.com
انتشار: 10 آبان 1400 بروزرسانی: 10 آبان 1400 گردآورنده: sale-blog.ir شناسه مطلب: 11428

به "آموزش کاشت انار در گلدان؛ نحوه کاشت و شرایط نگهداری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آموزش کاشت انار در گلدان؛ نحوه کاشت و شرایط نگهداری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید